Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

Okulun Zemin Katından Avrupa Şampiyonluğuna

 

24.7.2008 09:41:55

Bir Okulun Zemin Katında 2005 Yılında Çalışmaya Başlayan Halterciler İsmet Algül ve Hurşit Atak Şuan Avrupa Şampiyonasında Mücadele Ediyor. 50 Kiloda Mücadele Eden İsmet Algül Kendi Kilosunda Avrupa rekorunu Kırarak 3 Madalyanın Sahibi Oldu.

 

 

           ŞIRNAKHABER - Bir okulun zemin katında 2005 yılında çalışmaya başlayan halterciler İsmet Algül ve Hurşit Atak şuan Avrupa şampiyonasında mücadele ediyor.

 Türkiye Yıldızlar Halter Milli takımında mücadele eden haltercilerimiz Şırnak’ın gururu oldu.

Avrupa’da yapılan halter yıldızlar şampiyonasında 50 kiloda mücadele eden İsmet Algül, 3 madalyayı Avrupa rekoru kırarak aldı ve şampiyon oldu. Silkmede 114 kilo, koparmada 92 kilo ve toplamda 206 kilo kaldıran Algül Avrupa rekorunu kırarak Yıldızlar Avrupa Şampiyonu oldu.

50 kiloda Avrupa rekorunu kıran Algül’ün Antrenörü Beytullah Birlik, “50 kiloda mücadele eden İsmet Algül, 3 madalyanın sahibi olarak hem şampiyon oldu hem de Avrupa şampiyonu oldu.  Silkmede 114 kilo, koparmada 92 kilo ve toplamda 206 kilo kaldıran Algül Yıldızlar Avrupa Şampiyonu oldu.  Aynı takımda mücadele eden diğer bir haltercimiz Hurşit Atak’tan da madalya bekliyoruz” dedi.

Birlik, “Çocuklarımız zor şartlarda bir okulun zemin katında bu mücadeleye başlamışlardır. Giderek yıldızlaşan haltercilerimiz Türkiye Yıldızlar Halter Milli Takımına seçilme başarısını gösterdikten sonra şimdi de Avrupa’da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiler.” dedi.

 

HALTERCİLERİN GEÇMİŞİ

2004 yılında halter branşına başlanan Şırnaklı gençler, 2005 yılının sonunda Antrenör Arif Kıran yönetiminde Halter Takımı kurdular.  Gençlik Spor İl Müdürü Süleyman Genli ve Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik’in destekleriyle kurulan halter takımı 2005 yılında İzmir’de yapılan yarışmada başarılı olamadılar.  Konya da Haziran 2005’te yapılan Okullar arası Türkiye Şampiyonasında 10 kişilik takımdan 5 kişi madalya aldı. Sporculardan Hurşit Atak Yıldızlar Milli Takımına çağırıldı.

2006 yılında Aydın’da yapılan yarışmalarda Hurşit Atak Türkiye Şampiyonu oldu. İsmet Algül kendinden yaşça büyük sporcuların arasından 4. oldu. Nevşehir’de yapılan Yıldızlar Türkiye şampiyonasında Hurşit Atak ve İsmet Algül kendi kilolarında birinci oldular. Bu iki sporcu Yıldızlar Türkiye Milli Takımına davet edildi.  İsveç’te yapılacak olan Avrupa şampiyonasına katılmak için giden Şırnaklı sporcular, Türkiye 2006 yılında doping olayında men cezası alınca geri dönmek zorunda kaldılar.

2007 yıllına girildiğinde sporcularımız Hurşit Atak ve İsmet Algül yaptığı dereceler çok artmış artık hedef Gençler Dünya Şampiyonası, Gençler Avrupa. Şampiyonası ve Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında madalya almaktı.

Hurşit Atak 1991 doğumlu olup küçük olduğu halde yıldızlar kategorisinde yarışmasına rağmen kendisi Mart ayında Antalya da başlayan Gençler Dünya Şampiyonası için hazırlık kampına davet edildi. Yarışma haziran ayında Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak Hurşit’in hedefi Yıldızlar Avrupa Şampiyonu olma, İsmet Algül ise hedefi   İtalya’nın Pavia kentinde yapılacak olan Yıldızlar Avrupa. Şampiyonası ardında Yıldızlar kampından ve yarışmasından hemen sonra tekrar Ankara ilinde İspanya’da yapılacak olan Gençler Avrupa. Şampiyonasında madalya alabilmek için çalışmalarına devam etiler.

Yaptıkları başarılı çalışmaların meyvesini alan Algül ve Atak şimdi Avrupa Şampiyonası’nda mücadele ediyorlar.

 

 

        

Bu habere 1 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  ŞIRNAK'TA FUTBOL OKULUNA DESTEK 18.11.2009 14:03:13
  Barış Kupasında Şampiyon Şırnak Belediyespor Oldu 11.11.2009 12:06:38
  Diyarbakırspor Başkanı Ve Basın Sözcüsünden Çarpıcı Açıklamalar 2.11.2009 15:26:08
  Şırnak Bölgesel Ligde Temsil Edilecek 2.11.2009 15:20:05
  Gümüş Madalyayla döndü 1.8.2009 04:42:35

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337943

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber